Inspiratie voor een borduurontwerp

Borduurpatroon van ijzerwerk

IJzeren hekwerken als inspiratie voor een borduurontwerp?

ijzerwerk balkonJazeker! Inspiratie voor een borduurontwerp is overal te vinden; in de natuur, in boeken of tijdschriften, in de stad of in musea. Vind je het lastig om zelf een ontwerp te maken? Laat je dan eens leiden door het lijnenspel van ijzerwerk. IJzeren hekwerken hebben altijd prachtige sierlijke vormen. Vaak met ronde elementen en uitbundige krullen. Soms symmetrisch met strakke lijnen. 

Tijdens een vakantie in Frankrijk viel mijn oog op het vele ijzerwerk wat overal te zien was. In fraaie hekwerken, op balkons en als raam- en deurdecoratie. De prachtige vormen en composities geven veel inspiratie om een borduurontwerp van te maken.

Read more…

De Flapper dress

Halslijn Flapper Dress

De beschadigde Flapper dress van een cursist

Een Flapper dress is een prachtige feestjurk uit de jaren rond 1920 waarin de Charleston werd gedanst. De jurken zijn recht van model en voorzien van uitbundig kralenwerk wat een geweldige fonkeling geeft in het avondlicht van een dansfeest. Tijdens een workshop Broderie d’Art had een cursist een mooi oud exemplaar meegenomen.

Deelnemers van een workshop Broderie d’Art hebben vaak verschillende redenen om de Haute Couture borduurtechniek met de Lunévillenaald te ontdekken. Een Duitse dame op leeftijd kwam naar Maastricht om de kennismakingsworkshop te volgen, omdat zij wilde leren hoe zij haar antieke Flapper dress in ere kan herstellen. 

Read more…

Een nieuw leven voor vintage kralen

vintage kralen

Een partij vintage kralen

Enige tijd geleden kon ik een prachtige partij vintage kralen overnemen van een dame op leeftijd. Zij gaf vroeger cursussen in sieraden maken en had deze kralen in de loop der jaren met veel zorg verzameld.
Toen ik thuis de verzameling eens goed ging bekijken ontdekte ik prachtige exemplaren tussen de verschillende zakjes met materialen; glas geslepen kralen met een geweldige glinstering en met verschillende vormen.

Read more…

Welkom op de blogpagina van Marjolein van der Heide

Op deze plek zal ik je op de hoogte brengen van interessante informatie, belevenissen en allerlei andere leuke onderwerpen die ik tegenkom.

Aanvankelijk twijfelde ik over het schrijven van Blogteksten. Is dat niet saai om te lezen? Maar nee! Toen ik mij realiseerde wat er allemaal op stapel staat voor de komende periode, kwam er vanzelf een stroom aan onderwerpen naar boven waar ik je de komende tijd in mee wil nemen. En dat zal niet saai worden! Ik nodig je van harte uit om mij te volgen via mijn Facebookpagina, dan mis je geen enkel bericht.