Vervolg workshop Broderie d’Art bloemmotief

In deze vervolgworkshop leer je enkele nieuwe steken met de “Lunévillenaald” waarmee een mooi bloemontwerp wordt gevuld.

bloem

Datum:   Vrijdag 8 juli 2022
Locatie:  Atelier Marjolein van der HeideSiliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

Datum:   Zondag 10 juli 2022
Locatie:  Dressed to Be, Goudenregenplein 10, Den Haag
Tijd:        10.00 – 16.30 uur

Datum:   Vrijdag 15 juli 2022
Locatie:  Textilice,
               Het Ursulinenconvent , Breusterstraat 27, Eijsden
Tijd:        10.00 – 16.30 uur

Datum:   Vrijdag 22 juli 2022
Locatie:  Atelier Marjolein van der HeideSiliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

Datum:   Zaterdag 30 juli 2022
Locatie:  Atelier Marjolein van der HeideSiliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

Datum:   Zaterdag 27 augustus 2022
Locatie:  Atelier Marjolein van der HeideSiliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

Datum:   Zaterdag 17 september 2022
Locatie:  Atelier Marjolein van der HeideSiliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

 

Kosten p.p.: € 159,-  (inclusief BTW, materialen, gebruik van gereedschap en gebruik van een borduurraam)

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die een passie heeft voor ambachtelijk verfijnd handwerk met prachtige materialen zoals kralen, pailletten, Swarovski en zijde organza. 

BloemmotiefOm aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je de basissteek met de Lunévillenaald (tamboereernaald) al een beetje beheersen. Deze workshop is een vervolg waarin je nieuwe steken leert waarmee je kralen en pailletten op een andere manier kan verwerken. O.a. de “point tiré” steek wordt toegepast om kralen op een verschillende manier te kunnen bevestigen. De steken worden verwerkt in een mooi bloemmotief. Maar je kan natuurlijk ook naar eigen inzicht met de materialen en de nieuwe technieken een ander ontwerp uitwerken.

tamboererenLaat je inspireren door de mooie materialen, nieuwe technieken en de mogelijkheden! Broderie d’Art is een Haute Couture borduurtechniek waarmee je geweldige effecten kan bereiken. De toepassingen zijn eindeloos en na deze dag heb je weer wat nieuwe inspiratie en vaardigheden geleerd om in je eigen werk toe te kunnen passen!

Inhoud workshop

In deze workshop starten we met het opspannen van de zijde organza in het borduurraam. Het borduurraam neem je zelf mee of je kan er één van Marjolein lenen tijdens de workshop. 

Na wat uitleg over toepassingen van het bloemmotief, gaan we aan de slag. Je werkt met verschillende soorten kralen. Deze worden met de Lunévillenaald bevestigd. Voor het toevoegen van kleine details wordt een kralennaald gebruikt. Lange buiskralen worden met een andere steek, de zgn “point tiré” steek bevestigd met de Lunévillenaald. Tevens leer je een techniek om kralen onregelmatig als vlakvulling in een motief te kunnen verwerken en je leert om kralen met de Lunévillenaald over een vulling heen te kunnen verwerken. Met zijde perlée garen worden mooie accenten toegevoegd.

Een ruime ervaring in het werken met een Lunévillenaald is niet nodig. Wel is het raadzaam om eerst de basissteek te leren waarbij kralen en pailletten op de stof worden bevestigd. De basissteek kan je leren in de kennismakingsworkshop Broderie d’Art of heb je mogelijk al geleerd bij een andere gelegenheid. Overleg bij twijfel even met Marjolein.

Benodigdheden

vervolgworkshopVoor de workshop heb je de volgende hulpmiddelen nodig om mee te nemen: een rechthoekig borduurraam waarin de organza kan worden opgespannen en keperband (2x 5 meter) om de stof mee op te kunnen spannen. Als je niet beschikt over een borduurraam kan je deze lenen. In dat geval zorgt Marjolein ook voor keperband om het raamwerk mee op te kunnen spannen. Verder neem je zelf mee: Lunévillenaald, klosjeshouder, spelden, schaar, potlood, liniaal en eventueel een leesbril. Marjolein zorgt voor de materialen en de overige gereedschappen. De Lunévillenaald en de klosjeshouder kunnen eventueel ook geleend worden.

Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door mooie materialen en nieuwe mogelijkheden! Neem gerust contact met Marjolein op voor meer informatie of als je wilt weten of je ervaring voldoende is om mee te kunnen doen aan deze workshop. Inschrijven kan via het inschrijfformulier hieronder. De Algemene voorwaarden zijn op de inschrijving van toepassing.

Inschrijven