Borduren met een fonkeling

Swarovski en Preciosa kralen zijn kristallen, geslepen tot prachtige kralen met een fonkeling. Die mooie materialen worden in deze unieke workshop verwerkt tot kleine ornamenten met een fonkeling en een glinstering. Geschikt om een feestelijke outfit of accessoires mee te versieren. De basis waarop we borduren is zijde tule. Hierop breng je met een kralennaald diverse kristallen kralen aan. Mooie pailletten en andere kralen maken het borduurwerk compleet. Creëer prachtige ornamenten met een glinstering en een fonkeling!

Datum:   vrijdag 15 november 2024 
Locatie:  Atelier Marjolein van der Heide,
Siliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:        10.00 – 16.00 uur


Bij belangstelling kan deze workshop ook op een ander moment worden gepland. Heb je interesse? Neem dan even contact op.

Kosten p.p : € 169,-
(inclusief BTW, materialenpakket met diverse soorten Swarovski/Preciosa kralen, eventueel gebruik van een borduurraam en gebruik van gereedschap)

Swarovski kralen
Fonkeling

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die een passie heeft voor ambachtelijk en verfijnd handwerk met prachtige materialen. Laat je inspireren door de mooie materialen met een glinstering, nieuwe technieken en de mogelijkheden! Werken met zijde tule als basis is een uitdaging. In deze workshop leer je hoe je de tule kan opspannen waarbij het materiaal wordt gestabiliseerd. De ragfijne stof geeft veel nieuwe toepassingen en na deze dag heb je daar wat ervaring mee opgedaan.

Broderie d’Art is een verzamelnaam voor Haute Couture borduurtechnieken waarmee je geweldige effecten kan bereiken. Deze workshop biedt je nieuwe inspiratie en vaardigheden om in je eigen werk te kunnen gebruiken of om te combineren met andere borduurtechnieken. Na afloop heb je enkele mooie ornamenten om je feestoutfit een extra glinstering te geven.

Inhoud van de workshop

In deze workshop starten we met het opspannen van de zijde tule in het borduurraam. Om te voorkomen dat de tule gaat rekken, wordt deze eerst gestabiliseerd op een hulpstof. Marjolein laat zien hoe de stof wordt bewerkt voordat het opgespannen kan worden.
Het borduurraam neem je zelf mee of je kan er één van Marjolein lenen tijdens de workshop.

Na wat uitleg over het bewerken van tule met verschillende materialen gaan we aan de slag. Je werkt met verschillende soorten kristallen kralen en opnaaistenen. Deze verwerk je met een kralennaald. Ook worden diverse pailletten en andere kralen toegevoegd in combinatie met borduurzijde of kanten stof. 

Wie de basissteek met de Lunévillenaald beheerst kan deze techniek verder uitbreiden in het werken op tule. Neem in dat geval gerust je Lunévillenaald mee! Aan deelnemers die geen ervaring hebben met de Lunévillenaald laat Marjolein zien hoe kralen en pailletten met een kralennaald worden toegevoegd. Met een kralennaald bereik je prachtige 3D effecten.

De workshop is niet geschikt om de basissteken met de Lunévillenaald te leren.

Swarovski borduren

Zonder ervaring met de Lunévillenaald is de kralennaald een geweldig alternatief om de kristallen kralen met nog andere materialen te combineren.

Aan het eind van de dag worden de ornamenten los geknipt uit de tule stof. Marjolein laat zien hoe je ze af kan werken. Thuis kan je de losse delen naar wens als versiering aanbrengen op een outfit, sjaal, tas, of…

Benodigdheden:

  • Centimeter, naalden, spelden
  • Een eigen borduurraam (hoeft niet, je kan deze dag ook een borduuraam lenen)
  • Pen, potlood, papier
  • Schaartje met een scherpe punt
  • Eventueel je eigen Lunévillenaald als je al ervaring hebt met de basissteek
  • Eventueel een leesbril
Ornament met Swarovski

Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door mooie materialen en nieuwe mogelijkheden! Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. Inschrijven voor deze workshop kan via het inschrijfformulier hieronder. De Algemene voorwaarden zijn op de inschrijving van toepassing.

Inschrijven


    Ik wil graag een borduurraam lenen: