Marjolein van der Heide, Broderie d'art designer

Van jongs af aan is Marjolein gefascineerd door textieldesign en de prachtige kleurrijke patronen daarvan. Al snel leerde zij borduren en breien en ging zelf kleding maken. In 1989 is Marjolein afgestudeerd als Creatief therapeut en daarna aan het werk gegaan in de Jeugdzorg. De laatste 7 jaar werkt zij bij een software- ontwikkelaars bedrijf als testcoördinator, vanaf 1 januari 2016 op projectbasis. Nadat haar creatieve activiteiten even op een lager pitje hebben gestaan, is zij in 2013 gestart met een coupeuse opleiding. Als snel ontdekte zij dat haar hart vooral ligt bij het versieren en in detail bewerken van stoffen met de ambachtelijke borduurtechnieken van de Haute Couture.

In 2014 heeft Marjolein de Mastering opleiding Broderie d'art niveau 1 en niveau 2 bij Saskia ter Welle Colour|Style|Design succesvol afgerond. Daarnaast is zij geschoold in Broderie d'art bij Ecole Lesage in Parijs.

Na het afronden van de opleiding heeft Marjolein borduurervaring opgedaan in het Atelier van Saskia ter Welle. Zij heeft een bijdrage geleverd aan het mooie borduurwerk van de couture collectie van Saskia.

Het project Handwerken 7.0 van Vrouwen van Nu brengt traditionele handwerktechnieken in een modern jasje. In dat project is door Marjolein, i.s.m. studenten van het SintLucas in Boxtel, de workshop "Bling it on" ontwikkeld. Deze workshop is in 2015 en 2016 aangeboden in diverse Nederlandse musea.

In het kader van de tentoonstelling van Sheila Hicks in het TextielMuseum in Tilburg heeft Marjolein in mei 2016, 3 masterclasses gegeven waarin het verwerken van passementen op stof met verschillende bevestigingstechnieken centraal stond.

Marjolein van der Heide, work in progressBroderied d'art long beads Marjolein van de HeideHet is geweldig om in detail met de mooiste materialen te mogen werken, waarbij verschillende kleuren, materiaalstructuren en borduurtechnieken steeds weer nieuwe effecten geven. De wereld van Broderie d'art is eindeloos! De inspiratie is eindeloos! De mogelijkheden zijn eindeloos! Marjolein deelt haar passie, kennis en fascinatie voor mooi borduurwerk graag met anderen door les te geven en door nieuwe creaties te maken.