Workshop Broderie d’Art “Randmotief”

In deze vervolgworkshop leer je enkele nieuwe steken met de “Lunévillenaald” om te gebruiken in een mooi randmotief.

Borduurpatroon "ijzerwerk"

Datum:   Zaterdag 29 juni 2024
Locatie:  Atelier Marjolein van der Heide,
               Siliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

Datum:   Vrijdag 12 juli 2024
Locatie:  Atelier Marjolein van der Heide,
               Siliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

Datum:   Zaterdag 13 juli 2024
Locatie:  Atelier Marjolein van der Heide,
               Siliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

Datum:   Zaterdag 24 augustus 2024
Locatie:  Atelier Marjolein van der Heide,
               Siliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur

Datum:   Vrijdag 30 augustus 2024
Locatie:  Atelier Marjolein van der Heide,
               Siliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:       10.00 – 16.30 uur


Kosten p.p.: € 169,-  (inclusief BTW, materialen, gebruik van gereedschap en gebruik van een borduurraam)

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die een passie heeft voor ambachtelijk verfijnd handwerk met prachtige materialen zoals kralen, pailletten, Swarovski en zijde organza.

Randmotief workshop Broderie d'Art

Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je de basissteek met de Lunévillenaald (tamboereernaald) al een beetje beheersen. Deze workshop is een vervolg waarin je nieuwe steken leert waarmee je pailletten op een andere manier kan verwerken. De steken worden geoefend in een mooi randmotief. Maar je kan natuurlijk ook naar eigen inzicht met de materialen en de nieuwe techniek een ander ontwerp uitwerken.

Randmotief Broderie d'Art

Laat je inspireren door de mooie materialen, nieuwe technieken en de mogelijkheden! Broderie d’Art is een Haute Couture borduurtechniek waarmee je geweldige effecten kan bereiken. De toepassingen zijn eindeloos en na deze dag heb je weer wat nieuwe inspiratie en vaardigheden geleerd om in je eigen werk toe te kunnen passen!

Inhoud workshop

In deze workshop starten we met het opspannen van de zijde organza in het borduurraam. Het borduurraam neem je zelf mee of je kan er één van Marjolein lenen tijdens de workshop.

Na wat uitleg over toepassingen van een randmotief, gaan we aan de slag. Je werkt met verschillende soorten kralen. Deze worden met de Lunévillenaald bevestigd. Voor het toevoegen van kleine details wordt een kralennaald gebruikt. De pailletten bevestig je dit keer naast elkaar op de stof, dat gebeurt ook met de Lunévillenaald met een nieuwe steektechniek. Tevens leer je met die techniek om een klein bloemetje te maken van de pailletten.

Een ruime ervaring in het werken met een Lunévillenaald is niet nodig. Wel is het raadzaam om eerst de basissteek te leren waarbij kralen en pailletten op de stof worden bevestigd. De basissteek kan je leren in de kennismakingsworkshop Broderie d’Art of heb je mogelijk al geleerd bij een andere gelegenheid. Overleg bij twijfel even met Marjolein.

Benodigdheden

Tamboereren met Lunévillenaald

Voor de workshop heb je de volgende hulpmiddelen nodig om mee te nemen: een rechthoekig borduurraam waarin de organza kan worden opgespannen en keperband (2x 5 meter) om de stof mee op te kunnen spannen. Als je niet beschikt over een borduurraam kan je deze lenen. In dat geval zorgt Marjolein ook voor keperband om het raamwerk mee op te kunnen spannen. Verder neem je zelf mee: Lunévillenaald, klosjeshouder, spelden, schaar, potlood, liniaal en eventueel een leesbril. Marjolein zorgt voor de materialen en de overige gereedschappen. De Lunévillenaald en de klosjeshouder kunnen eventueel ook geleend worden.

Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door mooie materialen en nieuwe mogelijkheden! Neem gerust contact met Marjolein op voor meer informatie of als je wilt weten of je ervaring voldoende is om mee te kunnen doen aan deze workshop. Inschrijven kan via het inschrijfformulier hieronder. De Algemene voorwaarden zijn op de inschrijving van toepassing.

Inschrijven


    Ik wil graag een borduurraam lenen: