Borduur verder op je print!

Dit is een unieke combinatie workshop gegeven door Nathalie Cassée (blockprint) en Marjolein van der Heide (broderie d’art), waarbij je de kans krijgt om in één dag kennis te maken met de 2 ambachten; blockprinten en broderie d’art en hoe je die kan combineren.
Van oudsher wordt het bedrukken van stof gebruikt als basis om op verder te borduren.

kralenborduren

Datum eendaagse workshop: Vrijdag 8 november 2024

Locatie:  De Katoendrukkerij locatie De Volmolen
Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort
Tijd:        10.00 – 16.00 uur

Kosten p.p.: € 175,-

Dit is inclusief :
– 21% BTW, koffie, thee
– gebruik blockprints, verf, afdrukmaterialen, proefpapier
– gebruik borduurring, basisset kralen/pailletten/Swarovski/garens/kralennaald

De workshop is exclusief te bedrukken linnen/katoen en  lunch (zelf mee te nemen).

Voor wie?

Voor iedereen geïnteresseerd in blockprinten en borduurtechnieken.
Er is geen specifieke basiskennis nodig.

Inhoud workshop

In de ochtend leert Nathalie je mooie afdrukken maken op stof met een blockprint. Je kan hierbij een keuze maken uit klassieke (Indiase) motieven of geometrische motieven. In het atelier van de Katoendrukkerij zijn verschillende handgemaakte blockprints om uit te kiezen aanwezig. In de middag leert Marjolein je om de gemaakte prints verder te verfraaien met kralen, pailletten, Swarovski en andere materialen.

Prints in combinatie met borduurwerk vormen een prachtige basis voor een stofontwerp voor bijvoorbeeld kleding, woonaccessoires, e.d.

Blockprints

De afgedrukte blockprint kan versierd worden met enkele geborduurde accenten of kan helemaal bedekt worden met borduurwerk.

Blockprint

In de ochtend maak je bij het blockprinten eerst proeven op papier. Je maakt daarbij enkele prints, waarbij je op zoek gaat naar herhaling, ritme en/of gelaagdheid. Daarvan druk je een keuze op stof af. Je neemt hiervoor zelf een stuk linnen of katoenen stof mee van ca. 0,50 x 1,50 m (bij voorkeur licht gekleurd in verband met de textielverf die we gebruiken).

Vervolgens gebruik je de bewerkte stof in de middag om je borduurwerk op aan te brengen. Bij het borduren van de kralen en pailletten leer je verschillende technieken te gebruiken met een kralennaald. Een klein deel van de stof wordt tijdens het werken opgespannen in een borduurring. Marjolein laat je zien welke mooie resultaten je krijgt door het creëren van 3D effecten en het combineren van diverse materialen: glans, mat, groot, klein.

Benodigdheden

– Schort
– Schaar
– Pen, potlood, papier
– Eventueel leesbril
– Linnen of katoen van ca 0,50 x 1,50 m (lichte kleur)

Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door mooie materialen en nieuwe mogelijkheden! Neem gerust contact op met Marjolein of Nathalie  voor meer informatie.

Broderie d'Art

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van de Katoendrukkerij:
Blockprint X Broderie d’art — De Katoendrukkerij