Workshop Broderie d’Art vervolg

Vervolg workshop Broderie d’Art waarin je een ontwerp maakt met pailletten, kralen en sierband 

In deze vervolg workshop leer je met de “Lunévillenaald” pailletten en kralen verwerken en geeft sierband een verrassende toevoeging aan het ontwerp.

borduren met pailletten en kralenDatum:   Zaterdag 1 februari 2020
Locatie:  Atelier Marjolein van der Heide, Siliciumweg 49, Amersfoort
Tijd:        10.00 – 16.30 uur

Kosten p.p.: € 140,-  (inclusief BTW, materialen, gereedschappen en gebruik van een borduurraam)

Voor wie?

Voor iedereen die een passie heeft voor ambachtelijk verfijnd handwerk met prachtige materialen zoals kralen, pailletten, sierband en zijde organza. Laat je inspireren door de mooie materialen, nieuwe technieken en de mogelijkheden! Broderie d’Art is een Haute Couture borduurtechniek waarmee je geweldige effecten kan bereiken door verschillende materialen en technieken te combineren. De toepassingen zijn eindeloos!


sierband en pailletten ontwerpInhoud workshop

In deze vervolgworkshop starten we met het opspannen van zijde organza in het borduurraam. Het borduurraam neem je zelf mee of je kan er één van Marjolein lenen tijdens de workshop. Daarna wordt er een ontwerp uitgewerkt met verschillende soorten kralen, pailletten en sierband. De kralen en pailletten worden verwerkt met een Lunévillenaald en met een kralennaald. Voor het sierband wordt een gewone naald gebruikt.  Ook komt het overbrengen van een patroon en de afwerking van een werkstuk aan bod. 

workshop materialen

Na deze dag weet je hoe je een borduurraam kan opspannen en heb je de basistechniek van het werken met een Lunévillenaald kunnen uitbreiden met het verwerken van pailletten. Verder heb je kunnen kennismaken met sierband in een ontwerp. 

Een ruime ervaring in het werken met een Lunévillenaald is niet nodig. Wel is het aan te raden om eerst de basissteek te leren waarbij kralen op de stof worden bevestigd. De basissteek kan je leren in de kennismakingsworkshop Broderie d’Art van Marjolein of heb je mogelijk al geleerd bij een andere gelegenheid. Overleg bij twijfel even met Marjolein.

Benodigdheden

Voor de workshop heb je de volgende hulpmiddelen nodig om mee te nemen: een rechthoekig borduurraam waarin de organza kan worden opgespannen en keperband (2x 5 meter) om de stof mee op te kunnen spannen. Als je niet beschikt over een borduurraam kan je deze lenen. In dat geval zorgt Marjolein ook voor keperband om het raamwerk mee op te kunnen spannen.   Verder neem je zelf mee: Lunévillenaald, klosjeshouder, spelden, schaar, potlood, liniaal en eventueel een leesbril. Marjolein zorgt voor de materialen en de overige gereedschappen. De Lunévillenaald en de klosjeshouder kunnen eventueel ook geleend worden.

Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door mooie materialen en nieuwe mogelijkheden! Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. Inschrijven kan via het inschrijfformulier hieronder. De Algemene voorwaarden zijn op de inschrijving van toepassing.

Inschrijven

 

Workshop borduren tamboureren