Alternatieve Pailletten

From litter to glitter!| Maak alternatieve pailletten van verschillende restmaterialen
Fusing pailletten workshop

Datum:   Er is nog geen nieuwe datum gepland in Eijsden
Locatie:  Textilice, 
              Het Ursulinenconvent , Breusterstraat 27 , Eijsden
Tijd:       10.00 – 15.30 uur

Kosten p.p.: € 79,50  (inclusief BTW, materialen en gereedschap)

Voor wie?
Voor iedereen die graag kennis wil maken met nieuwe mogelijkheden en technieken om textiel te versieren. Pailletten worden veel gebruikt om stoffen rijk te versieren in combinatie met kralen, Swarovski en verschillende borduursteken. In deze workshop ga je zelf pailletten maken. Leer met behulp van “Fusing” resten plastic om te vormen tot mooie elementen die de stof kunnen verrijken. Verwerk leer tot nieuwe pailletten en maak met behulp van acryl en strijkvlieseline je eigen glamouritems. Kortom; From litter to glitter!

Inhoud workshop:
In de ochtend maak je kennis met de techniek “Fusing”, waarbij verschillende lagen plastic met behulp van een warmte pers worden samen gesmolten. (Deze techniek kan je na de workshop ook thuis toepassen met behulp van een strijkijzer). Verder zal je ontdekken dat leer heel geschikt is om mooie pailletten van te maken. Experimenteer naar hartenlust, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Pailletten knippen

In de middag werk je een klein ontwerp uit. Er zijn verschillende manieren en bevestigingssteken waarmee je de pailletten kan verwerken. Wil je een vlak resultaat of juist 3d? Marjolein laat je de mogelijkheden zien. Laat je inspireren en ervaar zelf de verschillende effecten. Je kunt natuurlijk ook wat andere materialen en Swarovski kralen toevoegen om je ontwerp een glitter touch te geven als je dat wilt!  Een ruime naai- of borduurervaring is niet nodig. Enige ervaring met naald en draad is wel gewenst.


Benodigdheden:
Tijdens de workshop wordt gewerkt met de warmte pers voor textiel die in het atelier aanwezig is. Ook is er een strijkijzer waarmee je resultaten kan uittesten, zodat je dit later thuis ook kan toepassen.  Er zijn borduurringen beschikbaar waarmee je makkelijk op de stof kan werken bij het bevestigen van de pailletten. 
Leren pailletten workshop
Wat neem je zelf mee:
– Pen, potlood, papier, papierschaar, stofschaar, liniaal
– Naald, spelden, garen
– Plastic zakken of reststukken van plastic zakken
– Een rol bakpapier
– Een lapje stof (min 40x40cm) waarop je een ontwerp met je pailletten kan uitwerken
– Eventueel een gaatjestang (er zijn ook enkele tangen in het atelier beschikbaar)
– Eventueel een leesbril en een vingerhoed

Bloem pailletten zwart wit

Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door nieuwe mogelijkheden en technieken! Neem gerust contact met Marjolein op voor meer informatie. Inschrijven voor deze workshop kan via het inschrijfformulier hieronder. De Algemene voorwaarden zijn op de inschrijving van toepassing. 

Inschrijven:

 

Deze workshop is ontwikkeld in samenwerking met Jolieke Ubachs van Textilice. Op haar website vind je nog meer aanbod van cursussen en workshops gericht op textieldesign en textielbewerking.